Prvi sestanek udeležencev projekta WOMENPOWERCODE v Edinbourghu

Prvo srečanje tega projekta je potekalo v Edinburgu 9. novembra 2017 pri podjetju CIVIC Computing, ki vodi projekt. Sestanka so se udeležili predstavniki vseh sedmih partnerskih organizacij, ki načrtujejo aktivnosti za naslednjih šest mesecev projekta. Ti partnerji vključujejo:

Ublažimo razkorak med spoloma v informacijski tehnologiji

Študije o ženskah, dejavnih na področju informacijske tehnologije, so pokazale, da bi večje število žensk, ki bodo začele digitalno kariero, koristilo digitalni industriji, samim ženskam in evropskemu gospodarstvu. Potrebna je sprememba politike, zlasti zaradi zaskrbljujočega upada diplomantk IKT in omejene prisotnosti žensk na področju STEM (znanost, tehnologija, inženiring in matematika), kar odraža kot nezaželjen razkorak med spoloma.

Naš projekt ima dva stebra:

  • omogočiti odraslim ženskam, ki nimajo domačih digitalnih znanj in jih morajo pridobiti, da vstopijo na trg dela, opremljene z novimi strokovnimi znanji in kvalifikacijami;
  • da bi spodbudili generacijo mladih deklet, ki imajo znanje na IKT področju vstop v področje STEM, s čimer se bodo izenačile razlike med spoloma IKT.

Če želite sodelovati v našem projektu nas lahko tukaj kontaktirate